FB Yandex

EL ELE VERILIRSE - SELÇUK YULA

Tüm olumsuzluklara rağmen adeta küllerinden yeniden doğan F.Bahçe'nin kritik

süreçte en çok ihtiyaç duyduğu şey; şüphesiz camia olarak birlik beraberlik içinde hareket etmektir.

Fenerbahçe, geçen sene bıraktığı yerden devam ediyor. Hem de birçok önemli eksiğine rağmen. Kolay değil, Şampiyonlar Ligi kuraları çekilmeden 1 gün önce "Avrupa'ya gidemezsin" deniliyor. Hesap kitaplar alt üst oluyor.
3 futbolcu birden (Emenike'yi saymıyorum bile) kulübü terk ediyor. Haliyle ekonomik boyutta büyük düşüş yaşanıyor.
Kabus gibi geçen günlerden sonra lig başlıyor ve gelinen noktada Fenerbahçe yine ligin zirvesinde. Şu olaylar başka bir kulübün başına gelse yerle bir olurdu ama Fenerbahçe; teknik kadrosu, futbolcusu, yöneticisi, camiası ve taraftarıyla adeta küllerinden yeniden doğuyor.
Son 8 senedir 4 şampiyonluk, 3 de ikincilik almış. Yani; 7 sene şampiyonluğu sonuna kadar kovalamış takım, 9'uncu senesinde de rakiplerine şimdiden 3 puan fark atmış durumda.
Bayan erkek, diğer branşların hepsinde de şampiyonluk kazanılmışsa burada artık kurumsal bir birlik ve başarıdan söz etmek mümkün.

1980-2000 yılları arası, yani 20 yılda topu topu 4 şampiyonluk alabilmiş, hadi biraz daha ileri gidelim 1990-2000 yılları asında; yani 10 yılda sadece tek şampiyonluk (1995) almış ve amatör branşlarda yokları oynayan bir kulüpten bahsediyoruz.
Kulübün barakadan yönetildiği, canları sıkıldığı zamanlarda kongreler yapıp, başkan ve yöneticileri grupların belirlediği, kimsenin hatırlamak istemediği yıllardır o yıllar..
Bin - bin 500 kişiyle yapılan kongrelerden, sadece destek kongresine 3 bin 400 kişinin katıldığı dönemlere geldik.
O günler asla unutulmamalı. Her zaman savunuyoruz; yaşanan şu olağanüstü dönemde verilen birlik beraberlik mesajları çok önemli.
Bu bağlamda muhalefet kanadından gelen "Biz de elimizi taşın altına sokmak istiyoruz" söylemlerinin yönetim tarafından olumlu karşılanması ve aynı masa etrafında oturma kararı alınması Fenerbahçe'yi bir kez daha güçlendirecek hamlelerdir.
Çünkü zaman küs olma değil; tek yürek, tek bilek olma zamanıdır.

* * *
BAYAN SEYİRCİLER
Federasyon, bayan ve çocuk seyircilerin maçlara gidebilmesi için çalışmalar yapıyor. Bu sorun Kadıköy'de zaten 4-5 yıldır halledilmiş durumda. Avrupa'da bile göremeyeceğiniz bayan ve çocuk sayısı Saracoğlu'nda fazlasıyla mevcut.
Yalnız benim anlamadığım, 52 bin kişilik statta 500 küsur kişiye yer ayırılırken, İnönü ve TT Arena'da 2 bine yakın, 22 bin kişilik Avni Aker'de ise 3 bin koltuk ayırılıyor.
Federasyon, bilet başına 50 TL verecek. Seyircisi maça gelmeyenler için ne güzel bir kıyak. Fenerbahçe'de 8-10 bin kombine sahibi bayan var. Beleş seyretmek varken bu paraları kulüp sevgisinden ötürü veriyorlar.
Sevgi de bu olsa gerek.

* * *
HİDDİNK'İN DOĞRUSU
Hiddink, günlerdir Almanya'nın gücünden bahsedip, rüya alemine dalmamamızı öğütlüyor ve büyük eleştiriler alıyor. Milli Takımımız'a oynattığı oyunu beğenmiyorum. Şu ana kadar pek bir şey kattığını da göremedik ama yukarıda Allah var, dedikleri de doğru. Biz yıllardır vatan millet Sakarya edebiyatı yapıp, "Önümüze gelene 5 atarız" diyenlere prim tanıyanlar olarak bazen çıkıp da böyle doğru konuşanlara karşı tavır alabiliyoruz. Zamanla düzeltmemiz gereken eksiklerimizden biridir, diyelim ve geçelim..

* * *
HELAL SİZE KIZLAR
Avrupa Şampiyonu olmaları işten bile değildi ama üçüncülük de büyük başarı. Son dünya şampiyonu İtalya'yı 2 kere yenmek, çeyrek finalde Rusya gibi devi 3-0 ile devirmek her babayiğidin harcı değil. 10 maç oynasak 8'inde rahatlıkla yeneceğimiz Sırbistan'a kaybetmemizin nedeni ise sadece heyecan ve panikti. Kızlarımızdan olimpi- yatlarda ve dünya şampiyonalarında finaller beklemek artık hakkımızdır diye düşünüyorum.

* * *
TEMİZ SAYFA KAPANDI
Ünal Aysal, eski başkanları için "Bize temiz sayfa bıraktılar, minnet borçluyuz" derken, biz de kendisine 1 sene önceki Cemal Nalga skandalını hatırlatıyorduk. Ama artık gerek yok. Aynı olay atletizmde de yaşandı. Mert Baş'ın yerine Turgay Levent yarıştırıldı, Galatasaray yarışlardan men edilirken, antrenör ve sporcular 6 ay cezaya çarptırıldı. Bir temiz sayfa da böylece daha açılmadan kapanmış oldu.

12numara.org

0 yorum:

Yorum Gönder