FB Yandex

PADİŞAHIM ÇOK YAŞA



Bugünün saltanat meraklısı iktidar şunu unutuyor; 

Kayseri eşrafından tornacı Hacı Ahmet Hamdi efendinin oğlu Abdullah, dün akşam, Windsor hanedanının varisi, Kral 6.George'un kızı, Birleşik Krallık Hükümdarı, İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth Alexandra Mary ile birlikteydi.

Rize güneysulu taka kaptanı Ahmet reisin Kasımpaşalı oğlu Tayyip ise, Yunan Kralı I.George'un torunu, veliaht Galler Prensi'nin babası, Greenwich Baronu ve Edinburgh Dükü, PrensPhilip Mountbatten ile sohbet etti.

Atatürk işte budur.

Devrimlerine savaş açılan Mustafa Kemal takunyalıların öve öve bitiremediği saltanatı kovmasaydı, Abdullah ile Tayyip ofis olarak kullandıkları Dolmabahçe Sarayı'nda bahçıvan dahi olamazdı. Çünkü, bahçıvanlık makamı bile babadan oğula geçiyordu.
Homongoloslar bugün hala "Smokin caiz mi,değil mi?" diye tartışırken, Mustafa Kemal batı standartlarını aşan bir vizyonda, Anadolu insanının önünü açmış, tornacı çocuklarına, taka reisi çocukla fırsat eşitliği sağlamıştı.

Eminönü esnafı İmam Ahmet Bey'in kızı firstlady Hayrünnisa Gül, balkabağının faytona dönüştüğü, peri masalını andıran gecede,Kraliçe ile göz göze geldiğinde neler hissetti,bilmem.. Ama 105 yıllık yenilmez armadayla Çanakkale'yi geçemeyen İngiltere'nin Quenn Elizabeth'i, dün, hayranlığını özetleyen şu kelimeleri yazdı Anafartalar Kahramanı'nın özel defterine..

"Mustafa Kemal'e saygılarımı sunmak benim için büyük onurdur."

Yılmaz Özdil | İsim Şehir Hayvan Adlı Kitaptan Alıntıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder