FB Yandex

Enden Hanım | Bugünkü Türkiye'ye Sadece Bir Örnek

Arka sayfalarda yayımlandı.Küçücük bir haber.

Sene 2002..

Enden Hanım,53 yaşındaydı.Babasından miras kaldı.Geniş,boş bir tarla.Toprağı mümbit.Tarım Bakanlığı'na ait Batı Akdeniz Araştırma Enstitüsü'ne başvurdu.Antalya'daki miras toprağına dikmek üzere Washington cinsi portakal fidanı satın aldı.Elleriyle dikti..
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
Çapaladı,suladı.Sabırla bekledi,bekledi..
Hem babadan kalma miras toprağını güzelleştirdiğini düşünüyor,hem de geleceğe dair umutlarını yeşertiyordu.Ve günü geldi..
Fidanlar ağaç oldu.Meyve verdi.

Enden Hanım 60'ına gelmiş..
Sıra,hasada gelmişti.

Onca masraf,onca emek,onca umut,onca sene;nihayet karşılığını alacaktı.Tüccarın adamları toplamak için bahçeye geldi ki,o da ne?Portakal,portakal ama Washington değildi yahu..
Çekirdekli!

Meğer baba mirasına 7 sene önce büyük umutlarla yatırım yapan,kendi elleriyle diken,bakan,büyüten Enden Hanım'a,Washington fidanı yerine,Valencia fidanı satmışlardı iyi mi.

Kazıklanmıştı yani..
Anca 7 sene sonra anlayabildi.

Dedim ya,küçücük yayımlandı..
Halbuki,Türkiye'nin "komple" başına geleni bukadar iyi anlatan haber yoktu..

"Hepimiz Enden Hanımız" çünkü.

Anlamasına anladık ama..
7 sene sonra.
YANLIŞ FİDAN AĞAÇ OLDUKTAN SONRA.

Yılmaz Özdil'in "İsim|Şehir|Hayvan" kitabından alıntı yaptım.Çünkü bugünkü Türkiye'nin durumunu en iyi anlatan haberdi Yılmaz Abinin de dediği gibi.

Bugünkü sansürleri,yasakları önemsemezsiniz,herşey çocuğum için dersiniz.Bir bakarsınız ki aslında herşey çocuğunuzun okuyup,araştırmasını,bilgiye ulaşmasını önlemek içindir.Bugün oyunuzu sansürcülere verirsiniz bir 5 yıl daha sırf bu "güvenliğiniz için olduğuna inandığınız" sansürcüler,yobazlar yarın kılığınıza,kıyafetinize karışır.Bunada sırf benim namusum,dinim için dersiniz.Sonra düşüncelerinize karışır,ağzınızdan çıkacak bir tek lafa bile karışır.Sonra bir bakmışsınız ne sokakta özgürsünüz,ne araştırmakta ne de sorgulamakta.E dolayısıyla bir bakmışsınız ki aslında sizin yerinize başkaları konuşuyor ve sizin kıyafetlerinizi başkaları belirliyor.Ve sonrada dersiniz ki keşke 5 yıl önce iyi düşünseymişim..

Lütfen iyi düşünün.Bu sansür sadece internetimize değil,düşüncemize,dilimize ve en önemlisi hürriyetimize yapılan sansürdür.

Ekin Doğan

0 yorum:

Yorum Gönder